De 5 beste restaurants op eiland Aruba

Welkom op Aruba, een prachtig eiland waar het leven zich voornamelijk buiten afspeelt. Als je het geluk hebt om buiten te kunnen dineren, waarom zou je dan elke avond in de keuken zwoegen? Geniet in plaats daarvan van de culinaire hoogstandjes die de vele restaurants op Aruba te bieden hebben. Bij Emigreren naar een eiland hebben we een zorgvuldig samengestelde lijst van de beste eetgelegenheden op het eiland, zodat je optimaal kunt genieten van heerlijke maaltijden. Ontdek met ons de diverse en smaakvolle wereld van deze 5 restaurants op Aruba.

Huchada

Arubaanse snacks of Nederlands eten, daarvoor moet je bij Huchada Aruba zijn. Het restaurant, dat gelegen is in Santa Cruz, bestaat al 20 jaar. Je zal hier zowel locals als mensen van buiten treffen. Je kunt er terecht voor je ontbijt, maar er worden desserts verkocht. Zelfs stoofpotten en soepen staan
op het menu. Tip: probeer de kaasballen en de pastechi.

(Eilandbewoonster Rossie Maduro zegt: De dames zijn erg vriendelijk en al hun producten zijn overheerlijk.’)

Adres: Santa Cruz 328 Aruba, telefoon: +2975858302

Eduardo’s Hideaway

Bij Eduardo’s Hideaway eet je heerlijke vega en vegan gerechten. Er zijn ei-gerechten, mango kokos-curries en kleurrijke ‘bowls’ vol met exotisch fruit, als het Braziliaanse açai en roze pitaya (drakenfruit) . Neem anders ook een fles kombucha (thee) mee, wat ze bij Eduardo’s Hideaway
helemaal zelf maken. Ze zijn open van half acht ’s ochtends tot vier uur ’s middags.

Adres: Saliña Cerca 9N, Noord

Aruba Experience Cafe Patisserie

Aruba Experience Cafe Patisserie vind je in Oranjestad. Het pand heeft een heerlijke koele binnenplaats en ze serveren er ontbijt-gerechten, wraps en mimosa’s. De menukaart is origineel opgesteld. In plaats van dat de gerechten er ‘sec’ op staan, wordt alles aangeduid met ‘koppen’, als: I am unique, I am delighful of I can & I will. Handig als je geen keuze uit al dat lekkers weet te maken.
Wederom een tip: Een ‘arepas’ (Venezolaans maïsbroodje) nemen met ricotta, spinazie en avocado. Zó lekker! En ook heel leuk: je kunt de leuk-uitziende zaak afhuren voor een persoonlijk ‘event’ of feestje.

Adres: John G. Emanstraat 37, Oranjestad

Picnic Aruba

Is het volgende niet een té leuk concept?: Luxe picknicken op het strand. En je hoeft zelf niets in het oude-vertrouwde rieten mandje te pakken, want dat wordt allemaal voor je gedaan door Picnic Aruba. Je hoeft dus echt alleen de picknick te boeken en op tijd te arriveren. Op de afgesproken plek vind je kleden, kussens, bloemen en heerlijks als: Charcuterie en verschillende kazen. Misschien kun je je geliefde op zo’n manier ten huwelijk vragen of op dergelijke manier een verjaardag vieren. Tref je een zeldzame dag dat het regent? Picknickmanden worden ook geleverd aan hotellobby’s en op je werkplek. By the way: bekijk ook de té leuke foto’s op hun website.

Taste my Aruba

Dit restaurant heeft een heerlijke tuin, waar elke dag iets anders op het menu staat. Maar één ding blijft hetzelfde: De Arubaanse ‘flavors’. Verwacht vers gevangen vis of verse producten van het land van de insula zelf. Of zoals gastvrouw Nathalie het zo mooi zegt: ‘Via eten ervaar je de cultuur en ziel van ons prachtige eiland’. Op zondags is het restaurant gesloten.

Adres: Wilhelminastraat 57, Oranjestad, telefoon: +2975881600

Hopelijk heb je met deze 5 restaurants genoeg inspiratie en adressen gevonden voor een culinaire twist tijdens je verblijf op Aruba.

Of misschien wil je gaan resideren op een ander ABC-eiland? Lees dan dit artikel!

Laat een reactie achter!

%d